"...Να φέρουμε την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική»... Για την Ελλάδα στην

"...Να φέρουμε την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική»... Για την Ελλάδα στην
"...Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων αξιών και του περιβάλλοντος, της συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση των αποφάσεων, της φροντίδας των παιδιών και της νεολαίας, της μέριμνας για τους ηλικιωμένους και της στήριξης των αδυνάτων..."

C.V. εν περιλήψει...

Η φωτογραφία μου
Λαμία, Φθιώτιδα, Greece
Λαμία, Φθιώτιδα, Greece Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Μονεμβασιά Λακωνίας. Με σπουδές BSc στη Τραπεζική & Ασφαλιστική και ΜΒΑ στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων. Είναι αυτοαπασχολούμενη ασφαλιστική σύμβουλος από το 1990 με σημαντική προσφορά και διακρίσεις. Είναι παντρεμένη με τον γυναικολόγο Παναγιώτη Κουτσοπίνη και μητέρα της Θεοδώρας, μαθήτριας στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας. Έχοντας διαμορφώσει άποψη για τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας προσπαθεί να είναι Ενεργός Πολίτης. Συμμετείχε στην ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ. για να είναι η πολιτική στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, για νέες πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις, με αλήθεια, με ορθολογισμό και με συνείδηση των συνεπειών του ψέματος στον πολιτικό λόγο. Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας «Π.Ε.Π.ΛΑ.» και στην περιφερειακή κίνηση : «Ενεργοί Πολίτες Στερεάς». Προσπαθεί για την εναλλακτική προοδευτική πολιτική πρόταση, που προσφέρει ελπίδα και λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά προβλήματα. Για την πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία. https://www.facebook.com/EleniLekaki.energoipolitesstereas

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ,

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και στο ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία

Ειρηνική επανάσταση για λογικές και δίκαιες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές


Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Να πάμε στις κάλπες χωρίς φόβο, χωρίς τυφλή οργή… Να ψηφίσουμε με καρδιά και με μυαλό…

 Δημοσιεύτηκε στο :  
 


την Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 11:05 

 Το διακύβευμα των εκλογών είναι η πολιτική  αλλαγή. Η συμπαράταξη Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά μπορεί να γίνει ο καταλύτης, ώστε η αλλαγή να γίνει με ευθύνη, σχέδιο και αξιοπιστία, χωρίς επικίνδυνους μαξιμαλισμούς και ψευδαισθήσεις.
Ο νικητής των εκλογών έχει κριθεί. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ διαφαίνεται ότι είναι δεδομένη.
Το δίλλημα των εκλογών είναι με ποιον θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Μόνος του με αυτοδυναμία;
Με τους ΑΝΕΛ του κ. Πάνου Καμμένου που ηγείται ενός κόμματος
εθνικιστικού, λαϊκιστικού και  συντηρητικού;
Με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ; Με Κόμματα που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με συντηρητικές δυνάμεις και επιδιώκουν ταυτόχρονα να βάλουν φρένο στην πολιτική αλλαγή προωθώντας πολιτικές που απέτυχαν στο παρελθόν;
Με  το συνδυασμό «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» που τάχθηκε καθαρά με την προοδευτική αλλαγή και έχει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα με σχέδιο, ρεαλισμό και όραμα;
Οι αυτοδυναμίες έχουμε δει ότι οδηγούν σε υπεροψία και σε λάθος πολιτικές.
Η χώρα μας χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας.
Χαιρετισμός στην προεκλογική εκδήλωση στη ΛΑΜΙΑ
Η πολιτική αλλαγή  δεν μπορεί να είναι  υπόθεση ενός μόνο κόμματος, καθώς το έργο που οφείλει να επιτελέσει είναι τιτάνιο.
Η προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ που στο εσωτερικό του υπάρχουν ακόμη ισχυρές δυνάμεις που επαγγέλλονται πολιτικές που δεν μπορούν να σταθούν στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Οι μαξιμαλισμοί, η πληθώρα υποσχέσεων, η υιοθέτηση σχεδόν όλων των αιτημάτων, οι ασάφειες και οι αλλεπάλληλες αλλαγές γραμμής, δεν βοηθούν σε μια σταθερή και μακρόπνοη προοδευτική διακυβέρνηση.
Χρειάζεται ο ρόλος του «εγγυητή» για την επόμενη μέρα.  Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να υποχρεωθεί και να «διευκολυνθεί» σε προγραμματική συμφωνία για ένα κοινό  πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα, με ένα προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Θέλουν, μπορούν οι άλλοι σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο του Έλληνα πολίτη να είναι  ο «εγγυητής» για την επόμενη μέρα;
Η Νέα Δημοκρατία αποκλείεται και πρέπει να αποκλείεται εξ ορισμού. Το 2015 δεν είναι το 2012. Η Ελλάδα δεν είναι στον άμεσο κίνδυνο να φύγει από την Ευρώπη.
Το κόμμα ΑΝ.ΕΛ. μέρος της συντηρητικής παράταξης και γέννημα της ανακολουθίας του κ. Σαμαρά το 2010 με εθνικιστική-λαϊκίστικη-αναχρονιστικά συντηρητική και θρησκόληπτη συνθηματολογία  δεν μπορεί να αποτελέσει τον αναγκαίο προοδευτικό ψύχραιμο και νηφάλιο συνεταίρο του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ  έχουν διευκολύνει τα μέγιστα τη Νέα Δημοκρατία και σήμερα αφήνουν ανοικτή την πόρτα στη Νέα Δημοκρατία και  στις συντηρητικές πολιτικές. Αν είναι αυτοί και όχι εμείς στη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο θα βάλουν φρένο στην αλλαγή πολιτικών προστατεύοντας παθογένειες του παρελθόντος παρά θα επηρεάσουν θετικά το περιεχόμενο της αλλαγής.
Το ΠΑΟΣΚ του κ. Βενιζέλου με ευθύνη της ηγεσίας του:
Αυτοτοποθετήθηκε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο πολιτικών, επιβεβαιώνοντας με πράξεις και  τοποθετήσεις την ένταξή του στη σφαίρα επιρροής της συντηρητικής παράταξης. Μετέτρεψε την τακτική συνεργασία με τη ΝΔ σε στρατηγική, με προγραμματική συμφωνία που φτάνει ως το 2018.
Το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ - το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν έδειξε καμία  πολιτική διαφοροποίηση τα δύο προηγούμενα χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, άρα πρόκειται απλώς για τη διεκδίκηση του ίδιου χώρου από δύο αρχηγούς. Πρόκειται για αρχηγική επαναφορά με κληρονομικότητα χωρίς αλλαγή στις πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Το ΠΟΤΑΜΙ ευαγγελίζεται το νέο ενώ στην πραγματικότητα λειτουργεί ως αυθεντικός συνεχιστής του παλαιοκομματικού παρελθόντος.  Χωρίς  συγκεκριμένο λόγο για το σήμερα και για το αύριο,  προτάσσοντας έναν μεταρρυθμιστικό αχταρμά και πολιτικό προσωπικό από ακραίους νεοφιλελεύθερους μέχρι δεξιούς σοσιαλδημοκράτες, χωρίς σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις και άρα  χωρίς δεσμεύσεις, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα του την πολυσυλλεκτικότητα ενώ πρόκειται για  πολιτική σύγχυση. Το ΠΟΤΑΜΙ επαγγέλλεται  αντικομματικές απόψεις την ίδια στιγμή που το ίδιο συγκροτείται ως πολιτικό κόμμα παλαιού τύπου, με απολύτως αρχηγικά χαρακτηριστικά και πολιτική μετεγγραφών  βουλευτών από κάθε ιδεολογικοπολιτικό χώρο. Η στάση του δεν αποτελεί μια τρίτη προωθητική λύση που υπερβαίνει το δίπολο κυβέρνηση – ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ωθεί τα πράγματα προς την πολιτική αλλαγή στη χώρα και την αντιμετώπιση των πραγμάτων με άλλη πολιτική.
Μόνη λύση και ταυτόχρονη εγγύηση για μια πραγματική πολιτική αλλαγή και προοδευτική διακυβέρνηση,  είναι η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το συνδυασμό  ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Οι κύριοι λόγοι είναι:
  • Το πολιτικό μας στίγμα είναι διακριτό και σαφές μακριά από τη «θολή» πολυσυλλεκτικότητα  που κάποιοι προβάλλουν ως πλεονέκτημά τους, αλλά  θα οδηγήσει σε πολιτική Βαβέλ. Δεν διεκδικούμε το ρόλο του κυβερνητικού μπαλαντέρ όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Εμείς λέμε καθαρά: προοδευτική διακυβέρνηση, συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές.
  • Η σαφής υποστήριξη μας προς την προοδευτική αλλαγή και ο αποκλεισμός οποιασδήποτε συναίνεσης στις συντηρητικές πολιτικής. Αυτό σε συνδυασμό και με τη στάση που κρατήσαμε στις ψηφοφορίες για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν διεκδικούμε το ρόλο του κυβερνητικού μπαλαντέρ όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Το πολιτικό μας στίγμα είναι διακριτό και σαφές μακριά από τη «θολή» πολυσυλλεκτικότητα  που κάποιοι προβάλλουν ως πλεονέκτημά τους, αλλά  θα οδηγήσει σε πολιτική Βαβέλ.  Εμείς λέμε καθαρά: προοδευτική διακυβέρνηση, συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές.
  • Η πολιτική γραμμή και το πολιτικό πλαίσιο πρέπει να είναι διεκδίκηση -  επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους για μια νέα συμφωνία, με συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και  χωρίς μονομερείς ενέργειες.
  • Οι προγραμματικές επεξεργασίες για ένα  εσωτερικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
Εμείς στην ΔΗΜ.ΑΡ. έχουμε την εμπειρία μας, θετική και αρνητική, από τη συμμετοχή μας για ένα χρόνο στην κυβέρνηση.
Λέμε: Όχι στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών. Όχι στην αναπαραγωγή ξεπερασμένων υποδειγμάτων. Όχι στα ιδεολογικά στερεότυπα. Όχι στο λαϊκισμό.
Για αυτό η παρουσία του συνδυασμού ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στη Βουλή είναι αναγκαία συνθήκη για να είναι η προοδευτική διακυβέρνηση μακρόπνοη και αποτελεσματική και για να μην αποτελέσει μια αριστερή παρένθεση.
Είμαστε μέρος των λύσεων και θα εργασθούμε με συνεργατικό πνεύμα για την προοδευτική αλλαγή.
Υποστηρίζουμε ενεργά μια έλλογη αλλαγή πολιτικής, μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με ακλόνητες  σταθερές την  ευρωπαϊκή πορεία, τον δίκαιο επιμερισμό των  βαρών, την  μετάβαση σε νέο αναπτυξιακό μοντέλο, τις  σύγχρονες και ρεαλιστικές προοδευτικές λύσεις.
Ψηφίζοντας χωρίς φόβο, χωρίς τυφλή οργή αλλά με καρδιά και με μυαλό επιλέγεις την συνεργασία ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ!
Ελένη   Λεκάκη
BSc Banking and Insurance
MBA Medical Management
Υποψήφια Βουλευτής  Φθιώτιδας
ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε 23/01/2015 στο

http://www.lamiareport.gr/index.php/topika/item/6091-eleni-lekaki-na-pame-stis-kalpes-xoris-fovo-xoris-tyfli-orgi-na-psifisoume-me-kardia-kai-me-myalo

Η Ελένη Λεκάκη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - ΕΝΑ TV Κεντρικής Ελλάδας