"...Να φέρουμε την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική»... Για την Ελλάδα στην

"...Να φέρουμε την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική»... Για την Ελλάδα στην
"...Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων αξιών και του περιβάλλοντος, της συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση των αποφάσεων, της φροντίδας των παιδιών και της νεολαίας, της μέριμνας για τους ηλικιωμένους και της στήριξης των αδυνάτων..."

C.V. εν περιλήψει...

Η φωτογραφία μου
Λαμία, Φθιώτιδα, Greece
Λαμία, Φθιώτιδα, Greece Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Μονεμβασιά Λακωνίας. Με σπουδές BSc στη Τραπεζική & Ασφαλιστική και ΜΒΑ στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων. Είναι αυτοαπασχολούμενη ασφαλιστική σύμβουλος από το 1990 με σημαντική προσφορά και διακρίσεις. Είναι παντρεμένη με τον γυναικολόγο Παναγιώτη Κουτσοπίνη και μητέρα της Θεοδώρας, μαθήτριας στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας. Έχοντας διαμορφώσει άποψη για τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας προσπαθεί να είναι Ενεργός Πολίτης. Συμμετείχε στην ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ. για να είναι η πολιτική στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, για νέες πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις, με αλήθεια, με ορθολογισμό και με συνείδηση των συνεπειών του ψέματος στον πολιτικό λόγο. Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας «Π.Ε.Π.ΛΑ.» και στην περιφερειακή κίνηση : «Ενεργοί Πολίτες Στερεάς». Προσπαθεί για την εναλλακτική προοδευτική πολιτική πρόταση, που προσφέρει ελπίδα και λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά προβλήματα. Για την πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία. https://www.facebook.com/EleniLekaki.energoipolitesstereas

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ,

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και στο ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία

Ειρηνική επανάσταση για λογικές και δίκαιες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές


Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

"Χαιρετίζω τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων." Δήλωσή μου για το αποτέλεσμα των εκλογών.



“Ζούμε ιστορικές στιγμές. Ο ελληνικός λαός έφερε  για πρώτη φορά πρώτο κόμμα και στην κυβέρνηση ένα κόμμα της αριστεράς.

Χαιρετίζω τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων.

Συμβάλαμε με τη στάση μας μην ψηφίζοντας στην Βουλή για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνουν οι εκλογές και να έχουμε  την πολιτική αλλαγή που χρειαζόταν ο τόπος.
Εμείς οι «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, ώστε αυτή να προχωρήσει υπεύθυνα και αξιόπιστα, διατηρώντας σταθερά τη χώρα στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Το αποτέλεσμα για μας είναι ιδιαίτερα δυσμενές και δυσάρεστο.



Ευχαριστώ τους πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.
Πιστεύω ότι έδωσα την εκλογική  μάχη με πολιτική αξιοπρέπεια και προγραμματικές θέσεις. Τα διλλήματα ήταν ασφυκτικά. Δεν καταφέραμε στη σύντομη προεκλογική περίοδο, να μεταφέρουμε πειστικά το μήνυμά μας στους πολίτες.

Το πολιτικό αλλά και το επικοινωνιακό έλλειμα  της γνωστής ηγετικής ομάδας των προηγουμένων ετών, οδήγησε αποδεδειγμένα πλέον στην  εκλογική συντριβή της Δημοκρατικής Αριστεράς και την πρόσκαιρη πιστεύω αποσύνδεσή της από την ελληνική κοινωνία.  

Όμως θέλω να πιστεύω  ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι εδώ.
Μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες θα εξετάσουμε την  περαιτέρω πορεία μας.  
Η έκφραση της ευρωπαϊκής σύγχρονης μεταρρυθμιστικής και οικολογικής αριστεράς, με ρίζες στην ανανεωτική αριστερά, δεν μπορεί παρά να έχει συνέχεια.

Έχουμε λόγο ύπαρξης γιατί έχουμε όραμα, ιδέες και προτάσεις για την πρόοδο της χώρας και την ευημερία των πολιτών.

Η συνεργασία μας με τους Πράσινους ήταν ένα ελπιδοφόρο βήμα. Θέλουμε να την ισχυροποιήσουμε και να τη διευρύνουμε.

Είμαστε εδώ! Θα είμαστε εδώ! 
Θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού."
26/1/2015
Ελένη Λεκάκη