"...Να φέρουμε την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική»... Για την Ελλάδα στην

"...Να φέρουμε την «πολιτική στους πολίτες» και τους «πολίτες στην πολιτική»... Για την Ελλάδα στην
"...Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων αξιών και του περιβάλλοντος, της συμμετοχής των πολιτών στην διαμόρφωση των αποφάσεων, της φροντίδας των παιδιών και της νεολαίας, της μέριμνας για τους ηλικιωμένους και της στήριξης των αδυνάτων..."

C.V. εν περιλήψει...

Η φωτογραφία μου
Λαμία, Φθιώτιδα, Greece
Λαμία, Φθιώτιδα, Greece Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Μονεμβασιά Λακωνίας. Με σπουδές BSc στη Τραπεζική & Ασφαλιστική και ΜΒΑ στη Διοίκηση Νοσοκομειακών Μονάδων. Είναι αυτοαπασχολούμενη ασφαλιστική σύμβουλος από το 1990 με σημαντική προσφορά και διακρίσεις. Είναι παντρεμένη με τον γυναικολόγο Παναγιώτη Κουτσοπίνη και μητέρα της Θεοδώρας, μαθήτριας στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας. Έχοντας διαμορφώσει άποψη για τα κακώς κείμενα που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας προσπαθεί να είναι Ενεργός Πολίτης. Συμμετείχε στην ίδρυση της ΔΗΜ.ΑΡ. για να είναι η πολιτική στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, για νέες πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις, με αλήθεια, με ορθολογισμό και με συνείδηση των συνεπειών του ψέματος στον πολιτικό λόγο. Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας «Π.Ε.Π.ΛΑ.» και στην περιφερειακή κίνηση : «Ενεργοί Πολίτες Στερεάς». Προσπαθεί για την εναλλακτική προοδευτική πολιτική πρόταση, που προσφέρει ελπίδα και λύσεις στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά προβλήματα. Για την πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία. https://www.facebook.com/EleniLekaki.energoipolitesstereas

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Η ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, Η ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ,

Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ στην ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και στο ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Πολιτική αλλαγή με ευθύνη και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία

Ειρηνική επανάσταση για λογικές και δίκαιες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές


Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο χαιρετισμός μου στην προεκλογική εκδήλωση ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ




Καλησπέρα σας και καλή χρονιά!

Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία για μια ακόμη φορά να βρίσκομαι ανάμεσα σε καλούς φίλους.
Συνήθως η ομιλία μου από βάθρου σηματοδοτούσε επαγγελματικές επιτυχίες και μοίρασμα αντίστοιχων ιδεών. Σήμερα όμως καλούμαι να μιλήσω για κάτι διαφορετικό.
Για ιδέες και απόψεις, αλλά ανώτερες, που δεν έχουν σχέση με μένα ή με μια μικρή επαγγελματική ομάδα, αλλά με όλους μας, με τη χώρα , με την κοινωνία.
Μια κοινωνία που χειμάζεται  και που ζητά από μας συμμετοχή, όραμα και δράση για να αλλάξει.

Προεδρείο της εκδήλωσης. Τα μέλη της Ε.Ε. Μαρία Γιαννακάκη & Βασίλης Μαστρογιάννης και το μέλος της Κ.Ε. Παναγιώτης Κουτσοπίνης εισηγητής-συντονιστής της συζήτησης.
Κι αυτές οι αλλαγές φίλοι μου δεν θα γίνουν αν ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί δεν καταθέσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.
Σήμερα καλούμαστε να ορθοπλωρίσουμε το πλοίο μέσα  στο οποίο βρισκόμαστε.
Το όχημα είναι οι επερχόμενες εκλογές.

«Η Ανανεωτική Αριστερά και η Οικολογία είναι εδώ…»
Είμαστε εδώ με το συνδυασμό «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά» και καλώ όλους σας να στηρίξετε το σχέδιο που προτείνει χωρίς φόβο, χωρίς οργή,  αλλά με νηφαλιότητα και με την πεποίθηση ότι αυτό που διεφάνη αλλά και διαφαίνεται  τόσο από τις πρόσφατες μετρήσεις αλλά και από την πρόσφατη  εκλογική αναμέτρηση είναι η ανάγκη επιτέλους συναίνεσης και ευρύτερων συμμαχιών, προκειμένου να οδηγηθούμε στην έξοδο απ’ αυτή την περιδίνηση που τόσα χρόνια ταλαιπωρεί όλους μας.

Η Μαρία Γιαννακάκη εκθέτει κοινοβουλευτικές και συγκυβερνητικές εμπειρίες...
Είναι σαφές ότι η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία αλλά δεν μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα στηριχθεί σε σωτήρες.
Τα κορυφαία παγκόσμια επιτεύγματα δεν ήταν ποτέ δουλειά ενός ανδρός. Ήταν αποτέλεσμα ομάδων που δούλεψαν  ακούραστα έχοντας μπροστά τους ένα όραμα.
Και τι σπουδαιότερο από το όραμα μιας χώρας που δουλεύει εύρυθμα και οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτήν είναι περήφανοι και ευημερούν!
Όχι ο καθένας εις βάρος του άλλου, ούτε οι λίγοι εις βάρος των πολλών.

Γι’ αυτό λέω ναι στις αλλαγές με θετικό πρόσημο για την πλειοψηφία των πολιτών και καταδικάζω τα ολιγαρχικού τύπου διαπλεκόμενα που εκμεταλλεύονται τις ανάγκες επιβίωσης των πολιτών.
Ο παλαίμαχοςτης Ανανεωτικής Αριστεράς Χρήστος Πολύμερος "εκ βαθέων".
Καταδικάζω την παρούσα κατάσταση και πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να αλλάξουν τόσο οι πρακτικές όσο και τα πρόσωπα που τις εφάρμοσαν, καθώς και οι αναχρονιστικές λειτουργίες του κράτους. 
Και σας προτείνω να μας στηρίξετε.
Σ ΄αυτό το εγχείρημα είστε όλοι πολύτιμοι!